2023-01-09
出粮食好d! 今日去元朗揾好野食,黎到呢间怀旧主题既火锅店! 一去到铺头就见到佢有一个大大嘅鱼缸,养左劲多龙虾🦞🦞🦞,只只都眼仔碌碌,游紧水!望下望下我就决定要食左佢🤣!🦞🐔酱爆龙虾鸡煲(原只澳洲龙虾)一来到就见到个煲有大大只龙虾,摆盆劲靓!跟住个职员就会来帮我哋炒一炒佢,即刻劲香劲惹味! 佢嘅龙虾喺澳洲龙虾,唔喺波士顿龙虾架!所以啲肉特别大旧同弹牙,每一啖都好鲜甜,系高级既享受!之后啲鸡会索哂啲龙虾汁就更加惹味喇!食完之后叫职员加汤就可以打边炉,汤底就会充满住龙虾味!🐷新鲜第一刀听个名咁得意既,就问下职员,原来系第一刀斩下既猪肉。味道有d似猪颈肉,但更爽更甜,加上切得好薄好快熟,好快食完一块又一块!第一次觉得火锅唔一定要食肥牛,猪肉都可以好好食👍🏻🥗火锅配料潮州纯牛筋丸&即炸潮洲鱼片有惊喜!肉味极浓,一咬爆浆 !咬起黎好有弹性,必点!鱼片外皮香脆,里面弹牙,有新鲜鱼味!即炸紫菜响铃火锅一定食响铃,索哂啲龙虾汁加倍滋味!即叫即炸卜卜脆,每一旧都大大件,每条响铃都包住一块紫菜,唔会太油腻,诚意之选!田园菇菜拼盘 并配有生菜、鲜菇、粟米、杏鲍菇,打完边炉食番啲菜,饱足感满分。🍹饮品:白雪公
🦞🐔酱爆龙虾鸡煲(原只澳洲龙虾)
🐷新鲜第一刀
🥗火锅配料
潮州纯牛筋丸&即炸潮洲鱼片
有惊喜!肉味极浓,一咬爆浆 !咬起黎好有弹性,必点!
鱼片外皮香脆,里面弹牙,有新鲜鱼味!
即炸紫菜响铃
田园菇菜拼盘
🍹饮品:白雪公主&黑马王子
俾个名吸引左,想睇下究竟王子公主系咩野😂 原来白雪公主系云喱拿雪糕加七喜,黑马王子就系朱古力雪糕加可乐!大大杯,既系甜品又系饮品,话题之选!
❤️整体黎讲,坐得舒服,服务一流!特别真系要食下龙虾鸡煲,你一边食一边睇住只澳洲龙虾游紧水🦞,好味新鲜又满足,食好d推介!👍🏻