2024-02-11
今日放工后去咗尖沙咀食串烧🍡,喜膳烧系一间主打港日风味嘅串烧店;店舖装修布置得像日本🇯🇵居酒屋又带少少酒吧嘅风格🍻。餐牌📔选择唔少,除咗串烧🍡,仲有唔少海鲜可供选择。烧珍宝大扇贝(蒜蓉) $78只扇贝新鲜而且好大只😍,烧得刚刚好,蒜蓉🧄配埋粉丝一齐食,非常好味😋。烧新鲜脆皮白鳝 $72白鳝厚身弹牙,皮脆肉嫩,面层涂上酱汁🏺,更加惹味😋。烧面根(沙嗲) $24我地拣咗沙爹味,涂上沙嗲酱后嘅面筋烧得非常香口😋,入面烟烟韧韧,口感丰富🥰。海盐烧牛肩胛 $49牛肩胛🐂烧得干身,充满牛味😋。海盐烧皇牌牛舌 $58牛舌👅大大块,软嫩多汁又有嚼劲😋。烧猪颈肉(BBQ) $29外面烧得焦香,被逼出油份嘅猪颈肉🐖油而不腻。烧火辣牛肚 $29🐂口感弹牙有嚼劲,辣辣地🌶十分惹味。法式牛油蒜蓉焗田螺 $48田螺肉柔软嫩滑,薯蓉十分幼滑,薯味突出😍,每食一口都充斥著香浓嘅牛油🧈蒜香🧄味。泰式烧原只鲜鱿鱼 $98鱿鱼🦑新鲜味香,肉质软熟有弹性,烧得刚刚好👍,外面干身内里软腍,惹味又香口😋。烧茄子1条(蒜蓉) $36原条茄子面层铺上大量蒜蓉🧄辣椒🌶,烧得刚刚好,香口惹味鲜嫩多汁🤗。炙烧海花虾2只
餐牌📔选择唔少,除咗串烧🍡,仲有唔少海鲜可供选择。
烧珍宝大扇贝(蒜蓉) $78只
烧新鲜脆皮白鳝 $72
白鳝厚身弹牙,皮脆肉嫩,面层涂上酱汁🏺,更加惹味😋。
烧面根(沙嗲) $24
海盐烧牛肩胛 $49
牛肩胛🐂烧得干身,充满牛味😋。
海盐烧皇牌牛舌 $58
牛舌👅大大块,软嫩多汁又有嚼劲😋。
烧猪颈肉(BBQ) $29
外面烧得焦香,被逼出油份嘅猪颈肉🐖油而不腻。
烧火辣牛肚 $29
🐂口感弹牙有嚼劲,辣辣地🌶十分惹味。
法式牛油蒜蓉焗田螺 $48
泰式烧原只鲜鱿鱼 $98
烧茄子1条(蒜蓉) $36
炙烧海花虾2只 $98
大虾烧得非常香口干身,肉质爽口弹牙,虾味香浓又Juicy😋。
总括而言,海鲜非常新鲜,另外店员会先放上一块铁板⬛系枱,串烧放在上面能够保持温度,非常贴心❤️。