2023-05-18
朗豪坊对面文华商场内开咗间新嘅丼饭餐厅,在旺角E1出口步行一分钟便到达,地点非常便利。新开张做紧九折,仲有嘢饮𩠌,正。 门口放咗一个超级巨型嘅日本鼓,相当抢眼和吸睛,很易找。装修充满日式风格,墙上贴满色彩缤纷日式海报,及挂了日式灯笼,椅子用咗粉色和绿色做主调?感觉年轻又有活力。餐牌内食材大致分为几类, 主打丼饭(有生/熟),有单点刺身,小食,沙律,甜品,饮品(有酒精/无酒精)等。三文鱼亲子丼 有蛋丝/三文鱼籽/三文鱼六切/青瓜丝$88 亲子丼老少咸宜,大人小朋友都必定喜欢,三文鱼籽份量多,用来拌饭吃一流,咸鲜味十足。三文鱼软熟而带鲜味,油脂丰富,入口又即溶效果。慢煮吉列猪扒 包括吉列猪扒一件/沙律菜及他他酱$98 相当出色嘅吉列猪扒, 即叫即炸,热辣辣,外层非常酥脆,入口却不油腻。猪扒冇骨啖啖肉,慢煮制作所以肉质非常丰富。每个当饭都有面豉汤同沙律前菜送,沙律汁酸甜开胃蔬菜清新爽口。面豉味道唔会过于咸实,有浓浓的昆布香味。追加三文鱼刺身$38 三文鱼真系好出色,所以追加咗一份,追加的三文鱼更厚,口感更佳,一啲腥嚟都冇,强烈推介。水蜜桃及百香果爆珠特饮, 味道清新带有果香,充满夏日气息,有
三文鱼软熟而带鲜味,油脂丰富,入口又即溶效果。
猪扒冇骨啖啖肉,慢煮制作所以肉质非常丰富。
面豉味道唔会过于咸实,有浓浓的昆布香味。
水蜜桃及百香果爆珠特饮, 味道清新带有果香,充满夏日气息,有粒粒爆珠在内,层次更丰富,非常解渴。