2023-03-24
👧🏻😋👅🍽✨出色京沪菜🥰-龙门客栈 (丽豪酒店)🇭🇰 沙田大涌桥路34-36号丽豪酒店1楼 🇭🇰-💁🏻丽豪酒店都好多年历史, 但入面既龙门客栈应该有装修过, 环境超好古色古香 💁🏻服务都超级好: 会过黎介绍菜式同帮手斟茶加水💁🏻临走有介绍母亲节套餐, 野食高质而早鸟价折左都好抵! 推介!-🍲🐓砂锅菜胆馄饨鸡 (半只) $268💯鲜 甜 美 味 ! 成只鸡既原味煲晒出黎, 饮每一啖汤都系浓浓鸡油味💯俾我地影完相就帮手分左鸡汤料同𢳂汤俾我地, 半只鸡足足有6碗😆💯馄饨皮滑馅靓, 菜胆有小棠菜同津白劲清甜-🥟南翔小笼包 (四件) $78✨大大粒皮超薄, 入面爆多肉汁热辣辣✨醋好突显肉汁鲜味😍-🧖🏻🦁 清炖狮子头 $78 (每位)💯第一次食正宗清炖狮子头, 劲大粒😆💯卖相简朴唔鲜艳但系内有干坤, 入面既猪肉又粉又嫩💯但重点当然系个汤😍 饮落 feel到充满肉汁-🍖🍳🍚上海老炒饭 $158✨镬气炒饭粒粒分明😍 火腿丝同咸蛋黄两只味都好突出但唔撞✨冇谂过佢咁大碟🤣 好彩我地都好好胃口, 好适合家庭聚会👍🏻 二人就可以点返啲小食点心-
出色京沪菜🥰
龙门客栈 (丽豪酒店)
🇭🇰 沙田大涌桥路34-36号丽豪酒店1楼 🇭🇰
💁🏻服务都超级好: 会过黎介绍菜式同帮手斟茶加水
🍲🐓
砂锅菜胆馄饨鸡 (半只) $268
💯馄饨皮滑馅靓, 菜胆有小棠菜同津白劲清甜
砂锅菜胆馄饨鸡 (半只)
🥟
南翔小笼包 (四件) $78
✨大大粒皮超薄, 入面爆多肉汁热辣辣
✨醋好突显肉汁鲜味😍
南翔小笼包
🧖🏻🦁
清炖狮子头 $78 (每位)
💯第一次食正宗清炖狮子头, 劲大粒😆
💯卖相简朴唔鲜艳但系内有干坤, 入面既猪肉又粉又嫩
💯但重点当然系个汤😍 饮落 feel到充满肉汁
🍖🍳🍚