放工同朋友食西班牙菜🇪🇸除咗Tapas地道外,主食同饮品都令我感到惊喜🥹好满意嘅一餐😝Carabinero Paella (Spanish Red Prawn) 70G $308————————————Paella系西班牙标志性嘅美食,用镬仔上嘅炖饭够晒香口🍳店员好贴心地将虾身同虾头分开🦐再按压虾头,将虾头嘅虾膏精华迫出嚟捞落个炖饭 !粒粒饭都超香虾膏味而且够焦香!配上蕃茄坚果酱同蒜蓉蛋黄酱,仲有用芫荽蕃荽炒嘅青酱,味道够晒丰富。Spanish Garlic Soup $78————————————超有心思嘅Garlic soup🧄Creamy口感加上入口温和适中嘅蒜香味道,非常惊喜嘅一道菜🥘Sangria (glass) $88————————————食西班牙菜一定要衬返Sangria🍷红酒加水果超易入口。该店嘅Sangria我认为系必试,真系非常出色!该店嘅Sangria系餐厅自己浸嘅,主要有青苹果、菠萝、橙、肉桂,依个配搭既特别又非常夹!好正呀真系!Churros w. Ice cream & Hot chocolate sauce $78————————————至于甜品就系Ch

Spanish Garlic Soup $78
Spanish Garlic Soup

Sangria (glass) $88
————————————
Sangria (glass)

————————————

至于甜品就系Churros,炸得外层香口松化,砂糖面虽然邪恶,但食落口感劲正😋配埋朱古力酱同雪糕,抵食到爆。

Empanada $118
Empanada

第一次试依款Tapas,可以话系一种咸食嘅糕点,有啲似饺子🥟不过个外皮就系香口嘅,餐厅用吞拿鱼蓉做馅料,好啱我口味,另外配上餐厅自己腌嘅橄榄,有心思又够地道嘅Tapas!
2024-08-14
  • Sangria
  • Spanish Garlic Soup
  • Carabinero Paella (Spanish Red Prawn)