2017-06-14
琴日同朋友去开沙田第一城果边,佢话试过呢间嘅lunch 几好食又唔贵,即刻去! 黎到望住个menu, 差唔多款款食物都有相睇,仲要劲吸引,最后我忍唔住又点左好多款小食,无点set lunch皮蛋豆腐,呢道系前菜界入面我一向好钟意嘅豆腐好滑,酱油岩岩好 唔会觉得咸!$28抵食!忌廉芝士蘑菇鸡翼, 鸡翼入面酿左d 忌廉芝士同埋蘑菇,食得出好香嘅cream cheese, 份量唔算多,所以唔觉得腻口老虎酱鸭舌,去台湾最钟意食鸭舌 呢道鸭舌唔算辣,我朋友唔食得辣都觉得好好食! 嫩滑麻辣卤水大肠(走麻辣),呢款可以拣辣/唔辣。卤得好入味肥膏清走左好多,食落无成口油嘅感觉钟意食大肠又怕肥嘅可以一试!主菜之前,上左两杯特色沙冰,呢两杯因为系lunch时段,原来只系每杯$18,我都系埋单先知维多利亚的热情,一上枱我就哗左一声好多莓系沙冰入面,堆到好高。饮落有乳酪嘅味道,好fresh!夏日西门町,呢杯都系好壮观,见到真系唔影相唔得呀!啖啖菠萝肉系沙冰嘅面古早醉鸡米,个醉鸡有阵阵嘅酒香味,食落都有酒味滑而不肥麻辣龙虾冷面,厨师起晒龙虾嘅肉,唔洗食得咁狼狈几爽口! 冷面味道一般,可能系我唔惯呢种麻辣味道啦
古早醉鸡米,个醉鸡有阵阵嘅酒香味,食落都有酒味滑而不肥
最后黎个happy ending!!
松饼好脆口!调味唔错,唔洗靠雪糕同水果已经够味。水果好新鲜!!!特别系芒果季节嘅芒果!劲甜好好味呀! 食埋呢道真系好满足咁继续行街
呢间台湾餐厅都几高质,除左饮品甜品好味,主食同小食都几出色!好宽敞,坐得好舒服!