2025-01-12 249 浏览
📍阿木台湾面之前系附近已经见到好多人排队,秉承住咁多人排队应该唔太差嘅道理,终于有时间去试吓嚟到食台湾野,牛腩面完全系精粹,所以就叫左个 #红烧牛肉牛筋面 、#卤牛腱 同埋 #芝士岩盐奶盖炭烧乌龙茶 #卤牛腱 $62卤牛腱肉质筋道,经过长时间嘅慢煮,肉质变得特别软嫩,轻轻一咬就可以分开,而卤水配方精心调配,卤出嚟嘅味道既浓郁又唔油腻,真系令人忍唔住系咁食#红烧牛肉牛筋面 $79牛腩肉质厚实,拥有丰富嘅脂肪和筋膜,令到个口感特别滑嫩,经过长时间嘅炖煮,牛腩吸收咗红烧酱汁嘅味道,变得香浓入味,肉质柔软,咬下去唔会好韧,而牛筋煲到好冧,入口即溶,佢地个手工面仲好弹牙,又有得简面嘅口味,好似我呢啲钟意食冧面嘅又都有简#芝士岩盐奶盖炭烧乌龙茶 $20呢款饮品真系将茶文化同创意完美结合,饮落去既清新又香浓,将奶盖轻轻搅捞落茶度,令茶汤同奶盖融合,饮落去既有茶嘅清香,又有芝士嘅浓郁,真系好味到爆

📍阿木台湾面

#卤牛腱 $62