2022-06-03
炯记手撕鸡(Sham Shui Po)疫情下懒出街嗌外卖🥡 成日都要拣成半个钟⏳ 点知俾我见呢间位于深水埗嘅手撕鸡捞面舖🐣 卖相超吸引 一于试下😌😌⌖ 盐焗手撕鸡捞粗🐣🍜💰$76外卖攞到手仲系好够热🔥 手撕鸡铺满成个外卖盒面 麻油味好香👃 即刻食欲大增 食落够嫩滑 味道啱好 捞面嘅面底系粗面🍜 开头望落以为会好干 点知粗面夹埋蚝油嘅味道岩岩好🤤 食落一啲都唔会觉得干 隔离仲有两条生菜添🥬 不过整体份量一般 大食啲可能就唔够啦~🤫⌖ 鸳鸯手撕鸡捞粗🐣🌶️🍜💰$79呢款贵多三蚊😬 基本上同盐焗手撕鸡捞粗差唔多 唯独是除左盐焗手撕鸡之外 仲多咗麻辣手撕鸡🌶️ 手撕鸡麻辣得来 辣度大概系小辣 非常惹味😋 初次试食建议嗌哩款鸳鸯 咁就两只味都食到!只系外卖嗌真系偏贵🥲 强烈建议堂食~☻ 回头指数:8 / 10 (有机会真系要去堂食试真啲🥢)#Fatshit_ami #Lunchtime #外卖系列 #户户送外卖推荐 #深水埗美食 #港式美食 #中式美食 #香港美食 #食好西 #手撕鸡 #盐焗手撕鸡 #麻辣手撕鸡 #手撕鸡捞面 #手撕鸡捞粗
⌖ 盐焗手撕鸡捞粗🐣🍜
💰$76
⌖ 鸳鸯手撕鸡捞粗🐣🌶️🍜
💰$79
☻ 回头指数:8 / 10
(有机会真系要去堂食试真啲🥢)