2019-10-29
作为毛蟹发烧友既我,一见到蟹宴当然唔可以错过啦!上次去大松日同朋友食过海胆menu ,认真新鲜,今次再去食新野,仲要系北海道活毛蟹,食完之后当然唔少得分享感想啦。成个套餐有齐刺身、天妇罗同铁板烧配配,每样都各有特色,简直日餐铁三角。刺身有肥美且入口即融嘅吞拿鱼腩,海胆鲜甜无比,有淡淡海水味,好想再encore 。北海道毛蟹天妇罗不得了,亦系我最爱嘅一道菜,外脆内鲜,入口个种脆薄感令人一试难忘,毛蟹腿keep到鲜嫩多汁,两只唔够喉🤪 女朋友都好欣赏依道天妇罗🍤👍🏻 重点来了,北海道活毛蟹可以拣清蒸或者火锅配蔬菜,我地拣左火锅,只蟹本身好新鲜真系冇野可以挑剔,唯一美中不足系用纸煮火锅,要等耐小小,我个人人心急🤣,但overall 系几特别嘅体验,女朋友就话佢好钟意啦。煮完火锅个蟹汤吸晒入d乌冬到,好足满。😋劲推比蟹迷,个套餐好似做到11月咋。
重点来了,北海道活毛蟹可以拣
煮完火锅个蟹汤吸晒入d乌冬到,好足满。😋
劲推比蟹迷,个套餐好似做到11月咋。