2020-09-30
我最喜欢周围发掘新店,今次比我找到间新开冇耐的小厨, 内里装修整齐简洁,重得舒服, 侍应热情介绍当天新鲜海鲜的菜式。我和妈咪一座低就比隔离枱的扇贝吸引住了, 原来今日做特价20蚊只,每人可以叫一只先, 之后想食就原价。咁抵拿拿声蒸左两只啦!果然冇叫错,蒸好来到大大只时间火喉控制得唔错刚刚熟, 底下几多粉丝吸哂鲜甜味。我亦叫左我的最爱酥炸美国桶蚝, 哗炸得香脆,蚝又够哂肥美 yummy 。 剁椒蒸鱼云系妈咪最爱,我点可以唔叫呢!蒸好拎出来时每枱都望住,因卖相实在太吸引了, 我忍唔住手,即食返件,鱼云够入味好滑,底仲要有件滑豆腐,真系估佢唔到。最后我仲叫左 啫啫通菜煲和豉油王炒面, 通菜煲又系冇得输,够哂惹味,有猪肉碎,虾干爆得好香, 炒面唔会过油,镬气一流,今晚和妈咪食得超满足。下次会带成家人一齐来食。