2020-01-21
夜晚想食日本嘢,咁啱经过黄埔附近嘅呢间日本餐厅,就一于入黎试一试。呢间餐厅服务唔错,侍应几有礼貌,而且环境都几好,有半和式嘅独立房间添。我地首先叫左一串牛舌($42),佢够厚身,调味亦几好,牛味亦出位。只不过$42得4粒,真系有啲贵。加州卷($45)都唔错,相入面都见到有好多牛油果,几抵食。即使咁多牛油果,佢都唔溜架!牛肉锅($88)都唔错,份量好足够,有好多牛肉,肉质唔硬。汤底亦够味,不太咸。配菜亦都好丰富,食得好满足。带子刺身($68)有三大粒,价格适中,味道就普普通通。我地仲叫左个热乌冬($68)。佢嘅乌冬好幼细,几滑。虽然汤底清清地,但夹埋乌冬食几好味,唔太溜。每位客人仲有一个甜品送添,而今日系送啫喱,简简单单嘅甜品,但又整得唔错㖞!总括嚟讲,呢间餐厅真系唔错,我下次带多啲朋友再黎食先
带子刺身($68)有三大粒,价格适中,味道就普普通通。
总括嚟讲,呢间餐厅真系唔错,我下次带多啲朋友再黎食先