2019-10-28 1613 浏览
德美寿司🍣之前系红磡分店食过,已经留下深刻印象,今晚决定ot完放工去将军澳分店食餐好,食餐劲,奖励下自己呢个月咁辛劳工作💪🏻差唔多8:00到左,店外已经好多人等紧位,好彩我同朋友两个人等左差唔多半个钟倒就有位啦😃今晚我地叫左蟹子沙律、什锦天妇罗、两份德美海胆鱼生丼。德美海胆鱼生丼,首先会黎一个带子沙律同面豉汤,呢个冇唛特别,个饭黎到啦☝🏼好吸睛,唔洗讲相机食先,海胆、生文鱼、油甘鱼、带子、蟹捧、大虾、三文鱼子、蟹子铺满成个饭面,生文鱼同油甘鱼都系厚切,油花系口腔爆发,好满足嘅口感😋海胆好鲜美,原全冇腥味,好creamy,带子好肥美新鲜😋最钟意将蟹子同三文鱼子捞埋饭一齐食,饭系珍珠米,一粒粒仲有微暖,每口饭都食倒蟹子同鱼子系口内不停爆开😆⋯⋯蟹子沙律 ~比想像中大碟,蟹子份量多到不得了,青瓜新鲜爽口。什锦天妇罗 ~ (鲜冬菇、矮瓜、南瓜、露荀、两只大虾,仲有两只炸到卜卜脆嘅虾头)虾头炸到成个连壳都可以食埋,虽然虾膏唔算多,但系炸得好脆口,其余嘅天妇罗,炸浆好薄身,所以唔会食到好溜。总括黎讲,$500唔洗食到两个人抱住个肚走咁饱,应真超值👍🏻

今晚我地叫左蟹子沙律、什锦天妇罗、两份德美海胆鱼生丼。
德美海胆鱼生丼

德美海胆鱼生丼