湯•米 (已結業)

Soup And Rice
如果唔系有朋友搬左嚟将军澳帝景湾话我知,都唔知个颓颓地商场入面有一间小店抵食质素又ok. 朋友成日帮衬话唔错。店面走家庭风有两个店员座位亦不多. 酱料唔系每枱有,要出去公家枱自行拿取. 前晚dinner 叫左两个锅,一个系招牌臭臭锅,另外一个系药膳豚肉锅. 我见佢有九个锅物可供选择都系一百蚊左右. 叫左臭豆腐同埋盐酥花枝墨鱼丸. 野饮叫左芝士四季春同爆柠四季出. 四百有找. 炸物非常出色,encordable! 个丸好香椒盐味有咬口弹牙又唔会咬到成口油. 每人三粒刚刚好. 再黎臭豆腐,虽然冇想像中咁臭但沾上特制甜酱成个味道好夹豆腐皮脆肉嫩. 药膳锅个汤有红枣虫草花豆腐娃娃菜的鲜甜捞饭捞米粉一流. 个薄切豚肉味道中规中矩.至于臭臭锅其实就冇乜臭味嘅,有猪大肠猪红等等好惹味. 餐饮够冰爽茶底香甜个芝士奶盖味道亦creamy 邪恶.

至于臭臭锅其实就冇乜臭味嘅,有猪大肠猪红等等好惹味.

餐饮够冰爽茶底香甜个芝士奶盖味道亦creamy 邪恶.
2023-06-08
  • 盐酥花枝墨鱼丸