2022-10-28 29 浏览
喺旺角唔知食咩好,冇咩胃口之际见到呢间韩国嘢,太耐冇去过韩国啦好挂住韩国食物,食完又觉得呢间嘢几好食可以再去食㖞,所以都几推介大家去试吓🥳呢个炖鸡系佢哋嘅招牌菜式,见到差唔多每一台客人都会有叫,所以我都唔执输要叫一份试吓!😝爆茜奶奶鸡 $218呢款鸡我哋拣咗小辣,佢哋制作嘅时间大概需要10分钟都唔算太耐🤓 小辣其实都已经食到辣味,但系又唔会太辣辣到食唔到入口☺️ 比较上系惹味,开胃,需头仲有大量新鲜芫荽😆鸡嘅份量都唔会太少,超大一盘,入边嘅配菜有青瓜,红萝卜同埋薯仔🥔仲会有一啲嘅薯粉索晒啲汁超入味好食😋所以我系咁食𠮶啲薯粉😳泡菜海鲜煎饼 $88另外我哋仲叫咗泡菜煎饼煎饼面头有啲沙律酱,伴碟仲会有少少泡菜,泡菜煎饼唔会话煎到太脆,入边会有少少类似元贝仔的海鲜,实际系咩我就唔太清楚啦,但系都几鲜甜,有啲泡菜𩠌嚟食感觉几清新😊韩式泡菜小笼包 $58见到佢有泡菜小笼包,好似几特别咁然后都试吓啦😜 入边啲馅应该系猪肉,粉丝同埋泡菜🤪唔会太辣但系都会见到佢系红色嘅, 其实有少少似饺子🥟,但系佢个皮又唔会好似饺子咁厚,都好食的嘢饮方面我哋拣咗两杯青柠柚子梳打 $53爆柠梳打 $53一杯系柚子梳打另一杯

爆茜奶奶鸡 $218

泡菜海鲜煎饼 $88

韩式泡菜小笼包 $58

嘢饮方面我哋拣咗两杯
青柠柚子梳打 $53
爆柠梳打 $53
一杯系柚子梳打另一杯系爆柠梳打,两杯饮落都几清新唔会太过甜,仲会有少少新鲜嘅柠檬系入边👍 啱晒消滞呀

辛安东元祖奶奶鸡 (旺角)
旺角白布街20号地下