永远都抵抗唔到港式烧味,烧鹅、蜜汁叉烧一直都系我最爱。最近试咗一间连锁烧味店,烧味高质,仲有多款经典小食,仲有创意配搭手撕鸡肠粉,最紧要系座位宽敞环境光猛,坐得舒服咩都好味啲💯Bubu推介🔥👍 炯记叉烧·招牌太子鹅油捞面鹅油捞面听个名都觉得吸引,鲜香嘅烧鹅油同粗面完美融合,我地另外加再咗虾籽($8),令整体口感提升。半肥瘦叉烧份量唔少,肥瘦层次分明,入口即化。👍 炯记烟熏烧鹅饭一上枱友人就讲咗句:「烧鹅好靓㖞!」不愧系烧味店招牌,烧鹅好香烟熏荔枝柴味,烧鹅肉松软带咬口。净系鹅油送饭都好好味,唔洗再加额外酱汁。👍 海蜇手撕鸡肠粉一见到就觉得一定要试嘅创意料理。成只碟上枱热辣辣,啱啱蒸起嘅肠粉配上微辣海蜇同咸香手撕鸡,估唔到出奇地搭。📍 炯记餐室 北角英皇道376-380号美丽阁地舖

Bubu推介🔥
👍 炯记叉烧·招牌太子鹅油捞面