2022-11-11
前2日去左坚尼地城食串烧。8点去到,见到餐厅门口闩左门,好似好有神秘感咁。拉门入去,餐厅细细间,墙上挂左啲海报,感觉似旧时既日本style。当晚啲串烧真系几好食。临走果阵仲见到门口个lunch menu。好抵食!可惜我住同返工都唔近西环 …lunch就食唔到啦,唯有食dinner啦😂渍物 $183款蔬菜渍物,点面豉酱食,可以清下个味蕾。烧白鳝 $58/串呢个烧得出色,4个字 : 皮脆肉爽。鸡颈肉 $32/串有好浓既鸡味,肉质比平时食开既鸡肉更有嚼劲。豚肉露笋卷 $32/串薄薄一条豚肉包住露笋。平时食开既露笋都较干身,但呢个咬落去系JUICY架!有惊喜。紫苏叶鸡皮虾 $38/串好钟意个紫苏香味,鸡皮脆,虾弹牙。鸡翼 $36/串外皮脆,够晒咸香。芥辣鸡脾肉 $28/串Wasabi唔太辣,鸡脾肉少少干,比起其他串烧呢个稍为逊色。日式烧饭团(梅) /三文鱼饭团 $30/个我暂时食过最好味既烧饭团应该就系佢啦。烧得好靓,好似食紧香脆饭焦咁。虽然三文鱼味唔太出,但梅味酸酸地我几钟意。
渍物 $18
3款蔬菜渍物,点面豉酱食,可以清下个味蕾。
烧白鳝 $58/串
呢个烧得出色,4个字 : 皮脆肉爽。
鸡颈肉 $32/串
有好浓既鸡味,肉质比平时食开既鸡肉更有嚼劲。
豚肉露笋卷 $32/串
紫苏叶鸡皮虾 $38/串
好钟意个紫苏香味,鸡皮脆,虾弹牙。
鸡翼 $36/串
外皮脆,够晒咸香。
芥辣鸡脾肉 $28/串
日式烧饭团(梅) /三文鱼饭团 $30/个
我暂时食过最好味既烧饭团应该就系佢啦。
烧得好靓,好似食紧香脆饭焦咁。
虽然三文鱼味唔太出,但梅味酸酸地我几钟意。