2024-11-12 148 浏览
Lilium系太古坊附近嘅巷仔里面,好多附近返工嘅一team一team人系入面食,睇嚟有质量保证。叫咗个下午茶红烧牛肉牛丸面做当做late lunch,份量都好大,有三大旧牛肉同两粒牛丸,仲有小棠菜,我就拣咗走莞茜。牛丸弹牙多汁,牛肉非常软腍,带有胶质,口感丰富,而且煮得好入味,牛肉同汤底都系浓而不咸,食完唔会好口渴! 加上面头炸蒜同虾米调味,非常惹味。面底可以拣台湾面、冬粉等等, 台湾面面质滑腍,同我系台湾食到嘅一样~ 下午茶仲包一杯饮品,冻柠茶入面有巨量柠檬,茶底仲可以系手机落单嘅时候拣浓啲/ 淡啲,非常抵赞呀。虽然餐厅系巷仔入面,但系室内环境都几雅致,有啲台湾文青feel,窗边仲有一排好似pici咁嘅窗口位置。价钱合理又好味,之后都会想再嚟试埋盐酥鸡卤肉饭。
  • 红烧牛肉牛丸面