2019-04-25
同朋友约在旺角行街, 见攰攰地大家又未食野, 就揾间楼上Cafe坐下倾下计, 登打士街呢边向来都多楼上Cafe, 就拣咗喺高氏大厦三楼既"The Mafe Cafe"。 坐在窗边位置, 叹住冷气, 望住太阳晒住繁忙既旺角弥敦道, 同朋友舒舒服服边食边倾计系一大乐事。下午茶时间, 有Afternoon Tea set同Lunch set, 我地太肚饿了, 拣咗两个午餐再加薯条, 另外饮品仲试咗塔罗特饮👍👍👍🔸塔(士多啤梨鲜打沙冰)🔸⭐⭐⭐⭐⭐浓浓既士多啤梨, 第一淡已经觉得有惊喜💕🔸女皇(玫瑰柠檬乳酪沙冰)🔸⭐⭐⭐⭐⭐好香浓既玫瑰味入口后久久不散, 加上清新柠檬乳酪冰, 一口接一口停唔到, 沙冰中仲有细细粒玫瑰碎。🔸 芝士焗吞拿鱼天使面🔸⭐⭐⭐⭐我喜欢配天使面比较有口感, 吞拿鱼份量都算多, 整体味道都几好。🔸日式黑椒牛柳粒饭🔸⭐⭐⭐⭐⭐黑椒汁浓郁但不会太辣, 牛柳粒质素几好又 唔会靭, 配白饭一流。🔸黑松露酱薯绦🔸⭐⭐⭐⭐⭐估唔到份量大大份, 新鲜热辣炸起, 有黑松露酱同茄汁可以点, 薯条属于粗身, 但炸得非常香脆, 倾住计不经不觉就食咗好多。
🔸塔(士多啤梨鲜打沙冰)🔸⭐⭐⭐⭐⭐
浓浓既士多啤梨, 第一淡已经觉得有惊喜💕
🔸女皇(玫瑰柠檬乳酪沙冰)🔸⭐⭐⭐⭐⭐
🔸 芝士焗吞拿鱼天使面🔸⭐⭐⭐⭐