朋友听讲呢度嘅午餐好好食,一定要拉我去试下,好啦好啦,咁一齐试新野啦。呢度装修带有日本风,简约,木系,令我非常怀念以前去日本旅行时嘅居酒屋。仲有吧台座位,拉近厨师同食客嘅距离。午市主要拣多款日式便当或者自选拉面。日式便当配汽水或乌龙茶。自选拉面好个人化,由汤底,面条面质到配菜,都可以可以自己拣,实啱自己口味啦。今日日式便当拣左唐扬鸡配咖哩薯饼。摆盘非常精致,好靓,一黎就眼睛食先,已经觉得好满意。咖哩薯饼外脆内软,薯蓉好滑,咖喱味充满著口腔。唐扬鸡大大件,份量十足,炸粉唔算厚,鸡肉滑,仲配合有微辣芥末味嘅沙律酱,唔错。沙律菜爽甜,但对贪靓嘅女士黎讲,沙律酱就略嫌太多了。黑蒜叉烧猪软骨拉面,黑蒜油猪骨汤配黑蒜油,味道好香,味道鲜甜。猪软骨一夹就散,煮得好软稔,好入味,就算系软骨部分都一咬就开,胶感十足,好正。拉面仲有紫菜,云耳丝,增加口感。仲加钱叫左饺子,真系好满足呀。午市嘅便当同拉面都非常出色,可惜冇小食,唯有下次晚市时候再黎,试下佢嘅玉子烧,御好烧啦。

今日日式便当拣左唐扬鸡配咖哩薯饼。

仲加钱叫左饺子,真系好满足呀。