2024-10-26 212 浏览
今日经过尖沙咀就顺便同老婆揾好嘢食,原来帝国中心上面有间稳世日本餐厅叫红叶茶屋- 豪华海鲜丼茶渍饭:今日特别想食鱼生饭,揾左午市定食餐牌一阵都揾唔到,原来佢地系放左喺茶渍饭部分。上菜时有惊喜,有别于一般鱼生饭,会另外有一个装住香浓虾汤嘅茶壸,加上鲜味鱼生,配埋白饭一齐食,成个package一级棒- 和牛肉寿喜烧定食:和牛肉唔系好肥好多油脂𠮶种,减紧肥嘅老婆表示大赞,而且牛味香浓,大大块,加埋温泉蛋白饭又系非常高质- 阿华田提拉米苏:甜品叫左佢地嘅特别推介,入口香浓棉密,阿华田粉会加多一层微甜嘅层次感,好特别餐饮我叫左冰焙煎茶,易入口,浓度适中,老婆叫冰芒果百香果茶,系refreshing同醒晨嘅感觉。星期五同老婆食个正lunch,返多一阵工又准备放假,无得顶