2018-08-27 49 浏览
我同友人一直心思思想试私下私房菜,终于系星期六book左四姐川菜试湾仔分店好彩亦唔算难揾2-3人餐就340一位,包两个冷盘,三个热食,对于两个女仔黎讲会多左少少,不过选项好吸引~最后叫左口水鸡,蒜泥白肉,水煮鱼,辣子鸡同四季豆口水鸡比想像中无咁辣,食落亦唔会太韧太老,佢既口水鸡无好似坊间既口水鸡隔离有花生蒜泥白肉比口水鸡辣,五花肉半肥半瘦,有少少入口即溶既感觉之后叫左支青岛,食辣野饮啤酒,正!我地原以为四季豆会好辣,菜好吸辣(感觉上),但食落反而解辣,唔似平时果啲咁硬,同埋真系入味,推荐!之后就到万众期待既水煮鱼啦!!要赞既系份量好足,成兜都系。其次系啲鱼好滑,又唔会辣到食唔到,汤底又麻又辣。配菜有红薯粉芽菜,食到咁上下都开始饱辣子鸡系成台最辣,中意食炸物既人应该会好爱,但就咁食会有啲dry,呢道菜偏咸最后老板仲炒左碟青菜比我地解辣QAQ是次用餐好愉快,好耐都无试过遇到咁nice既staff~~
湾仔分店好彩亦唔算难揾

最后叫左口水鸡,蒜泥白肉,水煮鱼,辣子鸡同四季豆

蒜泥白肉比口水鸡辣,五花肉半肥半瘦,有少少入口即溶既感觉

之后叫左支青岛,食辣野饮啤酒,正!

最后老板仲炒左碟青菜比我地解辣QAQ

是次用餐好愉快,好耐都无试过遇到咁nice既staff~~

• 干煸四季豆
  • 水煮鱼