2018-11-17 1092 浏览
呢间位于尖沙咀金巴利道MW Plaza嘅餐厅,环境好有feel,好似处于魔法世界,去左哈利波特𠮶边嘅国度,设计摆放左好多魔法书,餐具都别具用心,衬托得好古典优雅!餐牌都系以地图形式呈现,的确好有心思,而每道菜店员都会解释做法,非常专业!茴香焗海虾沙律 $98沙律菜非常新鲜,食落系爽脆嘅,配嘅酱汁亦唔油腻,十分清新!海虾味道鲜美,有7只之多,好满足!马赛渔夫汤 $138呢个汤系结合左鱼嘅精华,红衫鱼、虾、青口、蚬肉全部都系另外煮完再放上去,确保唔会过老,好多功夫。但味道就无我想像中咁好,可能唔系太啱我口味。。而且鱼肉有点鞋口,感觉蘑菇汤会更好!炸桂鱼配手切薯角 $118呢个就真系推荐啦!系我暂时食过最好食嘅炸鱼!桂鱼唔系冰鲜货,系新鲜去骨切落嚟,再沾粉即炸!切落去外脆内嫩嘅口感真系好正!一食就知系新鲜鱼,鲜甜肉嫩,仲有鱼皮好滑,整体就系外皮又脆又香,鱼肉就好juicy!薯角系成个细薯仔连皮切去炸,又系好新鲜,薯香十足,配他他酱好好味!法国黄鸡胸(8oz) $198鸡胸肉慢煮后再焗制,估唔到鸡胸都可以做到咁嫩咁多肉汁,真系好出色!伴碟嘅全部都系有机蔬菜,色彩缤纷,薯蓉都好幼滑,好好食!白鸽

茴香焗海虾沙律 $98

马赛渔夫汤 $138

炸桂鱼配手切薯角 $118
呢个就真系推荐啦!系我暂时食过最好食嘅炸鱼!

法国黄鸡胸(8oz) $198

白鸽脾橄榄酱意大利饭 $158
白鸽脾应该就系乳鸽吧,肉虽小但很嫩滑,皮都烧得好香,下面意大利饭用橄榄酱大大减低腻感,入面有蘑菇洋葱,愈食愈开胃,意大利饭口感正宗,唔会太硬,烟韧带香!

整体感觉食物水准高,大多用新鲜货色,环境设计具特色,系食饭好地方!