2023-09-27
天气好热,口淡淡冇咩胃口想食下粥,见到门面靠得住几吸引下,入左去试。入面环境OK,坐得几舒服,我地叫左拆骨鲜鸡粥+珍珠蚝仔粥+银芽炒面+混酱肠粉~~呢个真系要讲,个鸡粥真系好好好好味,佢地既自家鱼汤粥底再配合鸡既鲜味,味道超级match!!!!口感非常柔软,成碗粥的味道非常浓郁,非常美味。 佢唔同我地平时出去食既鸡粥,佢成碗粥真系好有鲜鸡味,色香味俱全,性价比好高,超级推荐!!而佢既珍珠蚝仔粥,可能因为食完鸡粥,就觉得味道冇咩特别,但佢用料真系几足,珍珠蚝口感几弹牙,只系可能鱼汤+蚝仔,会有D腥。而银芽炒面+混酱肠粉同出面食既都差唔多,不过佢地既卖相真系几好。饮品方面,我地叫左冻豆浆同薏米水,都OK。埋单两个人食左$154,其实都食左几多野下。入黎既时候明明无咩胃口,但除左蚝仔粥外其他食物都差唔多食晒食完出面开始要排队啦,我见呢间都几多一家大细落黎食。如果你喜欢吃鸡粥,我强烈推荐你来这家餐厅试试。 呢张系下午茶menu~ 下午茶时段系2:00-6:00pm~
呢个真系要讲,个鸡粥真系好好好好味,佢地既自家鱼汤粥底再配合鸡既鲜味,味道超级match!!!!口感非常柔软,成碗粥的味道非常浓郁,非常美味。 佢唔同我地平时出去食既鸡粥,佢成碗粥真系好有鲜鸡味,色香味俱全,性价比好高,超级推荐!! 而佢既珍珠蚝仔粥,可能因为食完鸡粥,就觉得味道冇咩特别,但佢用料真系几足,珍珠蚝口感几弹牙,只系可能鱼汤+蚝仔,会有D腥。 而银芽炒面+混酱肠粉同出面食既都差唔多,不过佢地既卖相真系几好。 饮品方面,我地叫左冻豆浆同薏米水,都OK。 埋单两个人食左$154,其实都食左几多野下。入黎既时候明明无咩胃口,但除左蚝仔粥外其他食物都差唔多食晒食完出面开始要排队啦,我见呢间都几多一家大细落黎食。如果你喜欢吃鸡粥,我强烈推荐你来这家餐厅试试。