2024-08-26
一鸣拉面/食堂价钱💲: $88/ $158/ $58/ $89好味程度😋: 4/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.4/5性价比🥢: 4.3/5回头率😚: 4/5-d人成日话大埔好多野食,其实又真系好多小店geh,系广福道后面的呢条街就已经有好多好野啦!一鸣拉面有2个铺位,一间主要食拉面,另一间就有鱼生饭定食串烧个d,选择都几多。最主要系有靓女姐姐侍应🤪-✅✅黑蒜猪骨浓汤拉面$78。佢地的拉面都可以选择细面或太面,同埋猪软骨定叉烧。太面会系黄面,有卷度,烟靭d。细面就系白身面会吸收汤小小。猪软骨好入味又淋,肉筋都化晒,好好食😋呢个黑蒜汤底好浓味,猪骨汤已经够浓郁,带小小胶质,味道醇厚,再加大量黑蒜油的蒜味,好香口🥳仲有半只溏心蛋,做到流心有味。$78有咁的份量质素拉面,超级推荐!-✅赤辛猪骨浓汤拉面 $78。呢个好适合中意食辣的朋友,系少有日本拉面做到咁辣😌汤底除左有层小小的辣油外,都有秘制辣酱比你捞埋一齐食。猪骨汤一样浓厚,辣味系香辣,有小小似辣版七味粉的酱咁,几有层次,同埋会令人上瘾的辣。呢碗要左叉烧。叉烧系圆形个d的薄片,肥瘦大约50 50,口感软淋得。个人会中意猪软骨多d,口感
价钱💲: $88/ $158/ $58/ $89
好味程度😋: 4/5
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.4/5
性价比🥢: 4.3/5
回头率😚: 4/5
✅赤辛猪骨浓汤拉面 $78。呢个好适合中意食辣的朋友,系少有日本拉面做到咁辣😌汤底除左有层小小的辣油外,都有秘制辣酱比你捞埋一齐食。猪骨汤一样浓厚,辣味系香辣,有小小似辣版七味粉的酱咁,几有层次,同埋会令人上瘾的辣。呢碗要左叉烧。叉烧系圆形个d的薄片,肥瘦大约50 50,口感软淋得。个人会中意猪软骨多d,口感满足的🤔每一碗都有木耳、紫菜同葱,算丰富!
✅松露猪骨汤拉面。呢个食过2次,觉得2次的浓度唔好同。第一次去系浓松露油同杂菌的味道。第二次去味道相对上比较淡,变得一般般。但个面入面系会有好多菇粒的😬比一般猪骨汤多左种味道,又唔会变得奇怪。如果好中意松露味的朋友,先试试啦。 觉得平时的黑蒜/原味/辣味已经好满足🤔
🆗芥末牛柳粒定食。定食有前菜渍物、一粒蕨饼甜品、面豉汤。牛柳粒唔会好多肥膏位,炒得几香,食落肉质软又唔韧,加埋洋葱炸蒜片好似铁板烧个d牛柳粒咁😆 面头加左芥末酱,刺激但几夹。呢个其实都ok,但比起拉面都系拉面抵食同好食啦!