2018-01-03 47 浏览
今日阳光普照赶走左懒洋洋的我,令我觉得人生充满咗希望咁😊想搭下渡海小轮吹下海风⛴睇吓海景🎈⋯⋯突然间好想好想食甜点🍮!但系又未食正餐,老婆话有一间日式餐厅🍴🇯🇵🇯🇵宏🇯🇵🇯🇵位于👉九号水产黄埔花园九期商场👈又有甜品同时又供应正餐,仲系食材系来自日本🗾添纯日本白烧鳗鱼定食$210套餐附送👉海藻乌冬🍚新潟米饭🥗沙律锡兰红茶☕白鳗鱼味道鲜甜,有四种酱汁供选择,我就比较喜欢盐,因为可以带出白鳗鱼嘅鲜味👍返粒晶凝通透😋海藻乌冬仲系攞过奖添系健康嘅食品,全部都系来自日本🇯🇵咖喱🍛炸猪扒饭$108猪扒炸得松脆但有保持肉汁,咖喱非常香口捞埋来自日本嘅米饭,好快就K.O.晒佢😋樱桃巧克力蛋糕🍰意大利芝士蛋糕🍰因为见到橱窗呢两款我最钟意嘅蛋糕😬点可以错过呢⋯⋯味道相当达标😋日式鸡软骨豚肉炸饺子$30外皮酥脆,馅料有韭菜丶猪肉丶鸡软骨非常丰富,可能有鸡软骨👉非常有咬口👍日本草莓pancake$88两块大大嘅pancake充满蛋香,鸡蛋布甸丶云呢拿雪糕🍦、来自日本嘅草莓🍓、配以香浓嘅草莓酱😍香蕉🍌焦糖窝夫$68呢个简直系全餐嘅灵魂,未来到已经闻到由喺厨房传出嚟嘅窝夫嘅香味,窝夫外脆内软,充满云呢拿和蛋香味十足
想食甜点🍮!但系又未食正餐,老婆话有一间日式餐厅🍴

🇯🇵🇯🇵宏🇯🇵🇯🇵
位于👉九号水产黄埔花园九期商场👈
又有甜品同时又供应正餐,仲系食材系来自日本🗾添

纯日本白烧鳗鱼定食$210

日式鸡软骨豚肉炸饺子

日本草莓pancake$88

香蕉🍌焦糖窝夫$68
呢个简直系全餐嘅
,香蕉🍌少少焦香,仲有大量烤焗香甜嘅杏仁片👍👍,云呢拿雪糕🍦淋上香浓嘅焦糖😋超好味
最后来两杯👉日本草莓沙冰
抹茶冰沙加软雪糕