2019-04-04 30 浏览
本人极爱饮汤 冇啖汤水落肚硬系周身唔自在 呢排返工比较忙冇时间煲汤 只好出去食饭叫盅汤饮下呢度嘅炖汤每日都系限量供应 要饮汤都要讲缘份 总共有12种炖汤选择 梗有一款啱你个人口味虫草花花胶百合炖鸡脚$128非常足料嘅一盅炖汤 材料起码占咗成个盅三分一 花胶炖咗几个钟之后又淋又滑 充满骨胶原 入口黏黏的 一盅入面大概有三至四片花胶 果然落重本鸡脚基本上一放入口已经骨肉分离 完全唔需要咀嚼 另外汤入面仲有原粒蜜枣,虫草花,干瑶柱等,贵价食材!个汤清得嚟又好浓味 完全唔觉得肥腻 啖汤好甜 忍不住让人一口接一口 好喝极了另外仲叫左个三𩠌车仔面 呢度嘅车仔面汤底都几特别 例如有芫茜皮蛋汤底 牛骨汤底 猪骨汤底…… 但系本人无辣不欢 所以叫咗个麻辣汤大辣酱汁方面可选腩汁,咖哩汁,麻辣汁及秘制沙嗲汁配料我就拣咗咖哩牛腩,卤水猪大肠及白萝卜发现呢度嘅𩠌是分开另外上的 又几特别㖞 如果同朋友一齐嚟可以开心share一齐食车仔面我一定系选择油面,够咬口!碗中还有 木耳丝及芽菜仔做配菜,成件事即刻冇咁单调白萝卜非常清甜冇渣咖哩牛筋腩 咖哩味超惹味 非常浓郁 牛筋同牛腩都炆得好淋 牛腩一啲都唔嚡 因为是半肥瘦

虫草花花胶百合炖鸡脚$128

酱汁方面可选腩汁,咖哩汁,麻辣汁及秘制沙嗲汁

配料我就拣咗咖哩牛腩,卤水猪大肠及白萝卜

白萝卜非常清甜冇渣

咖哩牛筋腩 咖哩味超惹味 非常浓郁 牛筋同牛腩都炆得好淋 牛腩一啲都唔嚡 因为是半肥瘦的

卤猪大肠 卤水味够香 大肠够肥美 入口qq弹弹的 相当出色

车仔面唔再喺唔讲究嘅食物 而家时代嘅进步 车仔面无论喺汤底,酱汁或者食材配料方面都同时进步中 用心制作食物的食店 顾客系感受到嘅…… 仲有呢度嘅炖汤 真系真材实料 原汁原味