2024-06-25 1797 浏览
老公话朋友介绍,观塘有间中式小炒几好,既然去开果边,咁就去食吓。餐厅光猛干净,越夜越多人。餐牌选择都几多,样样都好想食。最后我哋叫左三款小菜,一个杂菜煲同一个炒饭。金沙虾球:卖相吸引,刚炸起,热辣辣。虾球用左大只新鲜虾,口感弹牙,炸粉薄薄,入口松脆,好香咸蛋王味道,好好味。连隔离枱客人都问我哋呢个系咩小炒,佢话下次都要叫呢个。龙记炸子鸡:鸡皮又薄又脆,唔多脂肪,鸡肉嫩滑,调味亦刚刚好,作为招牌菜,我哋都几认同。海味杂菜煲:海味有虾同鱿鱼,另外仲有菇,蔬菜有菜心同白菜仔等,所有食材都系用上汤煮,整体无油,清淡,好够味道,最后连汤都饮埋,唔错。菜远炒安格斯牛肉:牛肉切得厚薄适中,味道浓,有口感,献汁浓结刚好,唔会一旧旧。菜心炒得够镬气,爽口,估唔到用安格斯牛肉去炒系咁好味。私房蟹皇酱海鲜炒饭:炒饭份量多,蟹皇酱咸咸香香,配料有翠肉瓜、虾同鱿鱼。炒饭粒粒分明,唔会太多油,加左咸蛋王一齐炒,咸蛋王炒到刚好流心,唔会炒到熟透,真心觉得好食。

2024-06-22
用餐时段