2022-06-02
呢间餐厅相信大家都唔陌生近来佢嘅分店多左不过食物质素无因此而下降今次去荃湾分店食好有马来西亚嘅风味‼️🔸槟城福建虾面 $62苏妈苏妈嘅槟城福建虾面十分正宗,同槟城所食到嘅虾面差唔多。虾面汤底好香浓,有浓浓嘅虾味,仲有猪腩肉、芽菜、通菜、虾、鱼片同鸡蛋做配料,真系好丰富🤩🔸槟城亚参叻沙 $58苏妈苏妈嘅叻沙汤底系用鲜鱼嚟煲,所以好香鱼味,不过完全无腥味,味道酸酸辣辣咁,十分开胃。碗面仲碗埋一羹虾膏,落埋落鱼汤到就更惹味😋🔸椰白咖央多士 $32每次去苏妈苏妈我都会点呢个招牌小食,因为佢真系好好味呀🤣多士烤得好香脆,中间馅料就系牛油同咖央酱,爆哂馅咁真系劲邪恶😍🔸椰汁班兰冰 $36呢杯饮品外观十分抢眼,系鲜绿色,班兰味亦都好香浓,底部仲配埋西米粒,所以除咗色香味俱全外,口感都好丰富🤤🔸马来西亚拉茶 $20苏妈苏妈嘅拉茶系用糖同炼奶去冲,所以味道上都几甜。拉茶好重奶味,而且非常香滑😋
近来佢嘅分店多左
不过食物质素无因此而下降