2024-07-31
🍜🥟想食好耐既鬼金棒拉面😊😊朋友成日大推食芫荽拉面既地方🤣但初试当然要拣佢最出名既麻辣味噌拉面,今次试完觉得各方面都恰到好处!🌶️麻同辣可以有五级自行选择(无、小、中、大量、鬼增)🍜其实呢次系我第一次食鬼金棒🤣,拣左小麻小辣试下先,系完全接受到既辣度,下次可以放心试中辣!🌶️🌶️佢既麻辣味噌拉面就算加左辣味同样有好香麻油味,麻辣程度温和,汤底超浓郁,唔会只有死辣味🤪今次选择增量既日式叉烧好大份,本身以为多一块薄叉烧,但睇下图二~点知叉烧又厚又大旧,系重量级叉烧!好似东坡肉咁厚,口感超级软腍~入口即溶唔使点咬~份量女仔绝对会够饱🤣 $135拉面必须追加味玉,几钟意佢流心既程度,想encore加多只添😙😙呢款拉面比较粗身,无得拣粗幼因为系佢地特别配搭,为左锁住麻辣汤汁,好够弹牙!!加上先辣后麻嘅味道好惹味😝😝😝😝🥟最后再食埋日式饺子,煎得香脆,个皮几薄,入面系生菜猪肉馅,下次会拣麻辣度加一级再配饺子中和下味道,就好完满了😍😍$45
朋友成日大推食芫荽拉面既地方🤣
🌶️麻同辣可以有五级自行选择(无、小、中、大量、鬼增)
加上先辣后麻嘅味道好惹味😝😝😝😝