2021-05-26
今日带左我家女皇大人黎食辣~一向爱食酸菜鱼既我地,见到呢度既招牌之一系“娘子最爱酸菜鱼”HKd$248+10%,咁就当然唔会错过啦xpp之系我地要左两款凉菜:“川汁皮蛋”HKd$38+10%同“夫妻肺片”HKd$68+10%睇到呢度有“鲜菠萝咕噜黑豚肉”HKd$88+10%就想食既我,最后都决定要一份,准备呢晚吃个满足:)两款凉菜既味道都唔错,麻麻辣辣咁好开胃!!特别系夫妻肺片既食材切得厚薄适中,每款肺片都软腍不韧,结合麻香辣劲,回味至今♥♥♥而呢晚作为主角既酸菜鱼都无令我地失望:)店员告知呢度酸菜鱼既调味比坊间轻手,所以建议我地食中辣~嫩滑无骨既鱼片配上酸中带辣既激刺,的确会令人一口一口地吃上瘾吧=]就算系唔辣既咕噜肉都做得好有水准!!炸浆够薄而豚肉爽嫩,配上白饭就最好不过:)最有惊喜既系呢度既手调饮品款式都几多,仲要好好饮!!!果茶清新解渴,奶类则能解辣呢:)值得一赞既系所有店员都友善又有礼,可令食客食得更为舒畅!!!
两款凉菜既味道都唔错,麻麻辣辣咁好开胃!!
而呢晚作为主角既酸菜鱼都无令我地失望:)
店员告知呢度酸菜鱼既调味比坊间轻手,所以建议我地食中辣~
就算系唔辣既咕噜肉都做得好有水准!!
炸浆够薄而豚肉爽嫩,配上白饭就最好不过:)
最有惊喜既系呢度既手调饮品款式都几多,仲要好好饮!!!
果茶清新解渴,奶类则能解辣呢:)