2019-08-31
经常帮衬既Kool酷厨最近转了风格,走泰越西Fusion 路线,除了拿手的意大利粉,Risotto以外,Menu更多了大虾香芒沙律,越食拼盘之类既选择,市场定位嚟讲都算颇特别,印像中荔枝角区都好似无咩泰,越式既餐厅,因为我系荔枝角返工关系,今日午餐加晚餐都打算系Kool度食,正好可以一试佢地既新菜式先讲午餐,我朋友点左𠮶牛扒,忘记系咩部位,但份量颇大,朋友话酱汁味道不错,虽然侍应无问要几成熟,但食落都刚刚好,似系稍熟多少少既Medium Rare, 因油脂不算多,3成熟多少少刚好另一位朋友叫左大虾芒果沙律,份量颇多,我偷食了一点,几好味,下次我都想自己叫嚟食,不过依款无套餐选择,要散见我就叫左份炸鱼薯条,炸鱼超大份,外层炸得香脆,但鱼肉却依然嫩滑不会老,颇惊喜,甚至份量多到连我咁大食都觉得食唔晒,另外厚切薯条都好味又脆身到了晚餐时间再嚟一战,我叫左份香煎比目鱼扒配柠檬牛油汁,依个绝对系我诚意推介,比目鱼煎得香脆,鱼肉嫩滑又juicy ,微酸既柠檬牛油汁非常清新而惹味,中和了饱滞感,出色之作朋友叫左法式香草烧羊架,份量颇大件,又系煎得好香口,充满羊味既油脂香令人垂涎三尺,我试吃了一点,生
朋友叫左法式香草烧羊架,份量颇大件,又系煎得好香口,充满羊味既油脂香令人垂涎三尺,我试吃了一点,生熟程度恰到好处。
面对经营环境竞争剧烈既荔枝角区,有胆色肯突破改变定位,又保持到高水准,确实值得一赞,希望Kool可以继续保持水准