2024-10-05
今日下午茶时间到石硖尾茶馆食嘢,2:00落单,到2:32先出餐,仲要系出错餐。叫咗个餐肠通同菜远排骨河,成半个钟后先出餐,仲要出错咗叉烧河,同佢讲完,睇埋单系佢错,佢拎咗碟嘢行咗一枱就返转头话下午茶餐牌转咗,你食唔食得? 态度差都算,餐牌转咗我都冇法,咪照食啰,点知冇几耐隔篱枱就出错咗排骨河,又系咁样问,出餐𠮶边大嗌出嚟话叉烧系64,排骨系61,好嘢,原来系出错餐,个职员又系照板煮碗问出错排骨𠮶枱客,又叫𠮶枱出错嘅照食。 我叫个职员埋嚟同佢讲,点解佢头先话餐牌转咗,原来系出错,佢话咁你话照食冇问题嘛,冇问题咪得啰!我话你讲餐牌转咗我梗冇得要求一定要返排骨,而家系你哋出错仲要话转餐牌,个职员讲句佢新嚟就直接行开完全唔回应我,当冇事发生。 一枱系咁另一枱又系咁处理,个餐牌随心嘅,唔知以为食紧”Omakase”,我就唔会再去食!想食嘅就自己体验,祝君好运!
想食嘅就自己体验,祝君好运!