2024-01-31 388 浏览
在红磡碰上「利宇兴」,俗称大碗公得来的刀削汤面,马上心思思想试一试,食得我转头转脑,确实值得。呢度既麻辣牛筋腩刀削面,简直就系麻辣控既福音,汤底啖啖辣得嚟又唔会过火,啱晒钟意味道浓郁既你我。佢个牛筋腩又够晒软滑,夹埋啫喱啫喱既口感,真系正到无朋友!而且,啲面呀,够晒筋道,唔会因为汤底入味而变得烂烂地,刀削面既错𠮶种,食落口感一流!跟住又点咗口水鸡,信手拈来都香浓够味,麻、辣、鲜、香四重奏,顿时个口腔内歌剧开演,正呀!同埋唔少得,特色既大猪耳,爽脆得嚟,味道又岩晒,呢啲简直系下酒小菜既不二之选!细细张桌上涌涌力公司,食落鸡胸都觉得有啲噏,但系对于呢啲平民化小店黎讲,总算系可以理解同接受!最后,冇得拣择豆豉鸡胸或者等饮品耐啲,如果店员多啲,服务再提升咁就真系冇得输。总括黎讲,喺红磡刀削面黎讲,「利宇兴」实系出色👍🏼,食物够晒正,价钱公道,下次有得拣,我仲会再黎试佢地其他既面呀!🍜😋👌🏼