2022-10-04
📍616牛肉火锅专门店而家香港人食野越嚟越讲究,对于火锅牛肉亦越嚟越高要求,呢间牛肉火锅专门店除左系手切牛之外,佢仲有好多刁钻部位比大家试,近排试左佢地既2人火锅套餐,午市堂食仲有八折,牛魔王真系唔可以错过!👅 二人火锅套餐 $288(+二人酱料费$20)今次拣左牛骨清汤,清清地,有啲胡椒味~呢个套餐包左既手切牛有安格斯横隔肌,澳洲五花趾,牛驼峰同匙柄,听个名都知特别,全部都好新鲜,之后我地仲加左$58要个熟成加拿大牛肩脊,呢个真系值得试下,好嫩好香,一般出面既火锅店都好难揾得齐呢啲部位。另外套餐仲有炸鱼皮,娃娃菜,金菇,蜂巢豆腐,芋丝,稻庭乌冬同公仔面,绝对够饱~餐饮我地要左菊花桂圆露同洛神玫瑰茶,解渴又下火~如果一个人想过黎食都得架,佢地仲有午市一人火锅添~
👅 二人火锅套餐 $288(+二人酱料费$20)