2023-08-11 429 浏览
Lunch约妈妈食个午餐,意外地系尖沙咀中心发现呢间隐世宝藏餐厅,真系唔特别上网揾都可能揾唔到!呢间餐厅位于尖沙咀中心,餐厅对出已经系一大片最靓维港景,最加上午市套餐都只系$158,就已经有齐晒前菜、餐汤、餐包、主菜、甜品、茶饮!午餐性价比真系超高,而且环境仲会播住啲古典音乐。午市人数唔多,不过都最好Book位!主菜试左 #香煎封门柳 配炸薯仔 同埋 #香煎三文鱼 配中东小米香辣蕃茄汁,封门柳细心已经切开,呈现每块粉嫩色嫩肉;香煎三文鱼原块食出香口味道,尤其外皮香脆可口,另外中东小米都好有口感,粒粒圆滑幼细都非常特别!前菜都非常特别, #烟熏三文鱼卷 、 #日式鸡肉馒头 ,两款非常具创意,看似菜式不同但可以fusion一齐,都有一种清新开胃感觉。另外仲有餐汤、甜品,好似话每期都会有新款式,今次我试左系粟米汤;芝士蛋糕、青柠塔,感觉都好唔错!最重要、最重要、最重要,个环境海景真系冇得输,约会一流!#星汇演 #starverse尖沙咀么地道66号尖沙咀中心3楼

主菜试左

#香煎封门柳 配炸薯仔 同埋

#香煎三文鱼 配中东小米香辣蕃茄汁,

封门柳细心已经切开,呈现每块粉嫩色嫩肉;

前菜都非常特别,

#烟熏三文鱼卷 、

另外仲有餐汤、甜品,好似话每期都会有新款式,今次我试左系

粟米汤;芝士蛋糕、青柠塔,感觉都好唔错!

最重要、最重要、最重要,个环境海景真系冇得输,约会一流!

#星汇演 #starverse
尖沙咀么地道66号尖沙咀中心3楼