2021-04-26
101台式休闲餐厅印象中分店越开越多,本身好耐之前已经系旺角食过一次,今次见青衣城都有得食,咁就一于入去试下啦~而因为今次系比较晏去食晚餐,所以都唔洗点等位,而晚餐套餐既选择都好多,有一份主食,加一份小食同饮品,而饮品方面亦有珍珠奶茶果啲比你拣,款式都几多,同埋只系得少数既饮品要加钱,大部分都系唔洗既~而今次就拣左碗台湾麻辣牛肉面($85),配鸡翼同朱古力牛奶雪香~碗牛肉面卖相唔错,份量亦几大碗,而今次系拣左中辣既,食落中辣味道唔错,但略嫌麻度不足,至于牛肉面既面底系粗面,食落都好配搭得到个汤,而汤头个色水就好够深,但系饮落牛味就无乜,感觉上就一般啦~而鸡翼烤得唔错,表面洒左啲七味粉上更加惹味,感觉有啲似食紧土匪鸡翼👍🏻至于杯朱古力牛奶雪香绝对系诚意之作,首先个杯够大,份量多,唔会话唔洗加钱就比细细杯你,而朱古力表面上洒左啲应该系麦皮系面,饮落令杯饮品更加有层次👍🏻,而杯饮品朱古力够浓,味道唔错,系值得一试既饮品👍🏻 总结以$85呢个价钱黎讲以呢个份量算系唔错,虽然佢价钱唔算认真太平,但佢随餐系有包一份小食同台式饮品,都算值回票价,所以以台式餐厅黎讲系可以一试既~