餐厅: 稻香 (德福廣場2期)
资讯:

2019-06-23 1124 浏览
今日同事离开公司大家庭,搞手在之前已经订了四围枱打算在lunch果段时间食餐好的,还同订枱的侍应讲要安排房间方便同同事影相留念,当时侍应都指著其中一个位置示意会在呢度隔间房俾我地,叫我们放心,谁知今日去到,见到啲同事在大堂的饭枱坐著,搞手就和负责的侍应了解情况,点知果个侍应居然话”冇讲过俾房我地,我在呢度俾四围枱你就得啦”,跟著我地搞手就梗系同佢起争执,虽然最后佢都有间返间房俾我地,但因为lunch time,果个位置都已坐满食客,要人走都有一定难度,最后真系有一枱唔肯走,我地就要局住同人地分享间房,好彩食到一半最后果围食客都走,冇影响我地影相,但就真系俾稻香玩死.因为要等佢安排啲食客和隔返间房俾我地,呢度已经嘥左我地一个钟时间,好在今日全部老板在场,如果唔系都麻烦!讲完故仔,依家就讲下啲食物先,我地订左一个$2000午市优惠套餐,系全包晏,所以所有野都set死晒,唔使烦!一开波就有一碟烧味五福大并盘,入面有烧鸭、叉烧、木耳、豆腐干、油鸡,叉烧好瘦,但几大件,木耳,豆腐干都几好味,烧鸭同油鸡都中规中矩。跟著黎既系牛肉球,粉果,酥炸鲮鱼球和烧卖皇,每样三笼,牛肉球我觉得比以前细旧了,烧卖

烧味五福大并盘

跟著黎既系牛肉球,粉果,酥炸鲮鱼球和烧卖皇,每样三笼,牛肉球我觉得比以前细旧了,烧卖皇虾都几新鲜,粉果就一般般,酥炸鲮鱼球细粒,又冇酱料点,有点唔够味,但有鱼味的。
牛肉球、粉果、烧买皇

酥炸鲮鱼球

再黎系虫草花鲜竹泡时蔬,他用上豆苗,碟头都算大,用上汤泡浸,几好味。👍
虫草花鲜竹泡豆苗

清蒸珍珠花尾趸,条鱼都算蒸得几滑,算合格!
清蒸珍珠花尾趸

粟米海皇羮,冇咩料,有少少鱼肉,有啲虾,但味道可以。
粟米海皇羮

脆皮炸子鸡,鸡皮炸得几香,只鸡腌得几入味,食得最多系只鸡!👍
脆皮炸子鸡

瑶柱蛋白炒饭炒得几干身,几大碟,味道可以,冇咩特别。
瑶柱蛋白炒饭

鲍汁炆伊面味道可以,唔会太油!
鲍汁炆伊面

到最后,酒楼送了每枱一锅芝蔴糊和杏仁茶两沟,个侍应仲强烈推介添,咁我地就梗系唔执输,咦!又真系好好食㖞!又食到芝麻糊既香,又食到杏仁茶既杏仁味,真系要俾个👍佢,再唔系红荳沙了!好好的尝试.!!👍
芝蔴糊和杏仁茶两沟

酒楼食物本身唔差,但服务就一定要改善一下,希望下次唔会再有同样事情发生!

2019-05-31
烧味五福大并盘