2024-05-12 1423 浏览
𝕎𝕒𝕝𝕜 𝕒𝕣𝕠𝕦𝕟𝕕 𝕒𝕟𝕕 𝕡𝕚𝕔𝕜 𝕤𝕠𝕞𝕖 𝕗𝕠𝕠𝕕, 𝕕𝕚𝕘𝕖𝕤𝕥 𝕓𝕖𝕗𝕠𝕣𝕖 𝕥𝕙𝕖 𝕟𝕖𝕩𝕥 𝕣𝕠𝕦𝕟𝕕🤭有咩爽过热辣辣打边炉迎接夏天👻,来个 $368 澳洲和牛牛小排火锅放题🍲。一人一锅最开心,两个汤底唔怕好似鸳鸯汤咁中途会捞埋左👀,我地拣左和风舞茸菇野菌汤同黄金寿喜烧配日本蛋。野菌汤闻落都好香菇味🍄;而寿喜烧就好清甜😙。🍄‍🟫JP Maitake Mushroom Soup | +$10🥚Golden Sukiyaki Soup | +$10系点配料前,套餐送每人头盘一碟🏵️,包括鲍鱼、广岛蚝🦪、牛舌👅、牛胸腹眼。份量算唔错架👍🏽,唔洗蘸酱料都几好食😋。🌟Free of charge: Abalone, Hiroshima Oyster, Ox Tongue, Beef Short Plate跟住就可以用 QR code 点食物👆🏽,主要系肉🐖同海鲜🦑;行出去自助区就有唔同蔬菜🥬、丸🍥、面🫕、饮品🥤。我就拣左比较多牛🐮:澳洲和牛牛小排、严选 Prime 牛肩肉、美国牛板腱、安格斯牛小排,打边炉正正子☄️;仲有昆布渍鸡肉🐓,鲜嫩又滑。🐃Australian Wagyu S

🥚Golden Sukiyaki Soup | +$10

🐃Australian Wagyu Short Rib, Prime Beef Chuck Rib, U.S. Oyster Blade, Angus Chuck Flap Tail
🐓Chicken with Marinated Kombu Sauce

而海鲜就点左:日本带子、沙白、青口、杭州黑鱼片、虾滑💫,特别钟意沙白同鱼片,大大只都几鲜味🤩。

🐚JP Scallop, Hard Clam, Mussel
🐠Snakehead Fish Slice
🦐Minced Shrimp

唔好唔记得仲有甜品区😌,可以自制窝夫🤲🏽,原来好难架🧘🏽落浆份量同控制时间,大家有兴趣要挑战下🍡。另外有得自己挤雪糕,不过当时补充中,所以无机会试试🍦。

🧇DIY Waffle