2024-02-04
𝙲𝚊𝚞𝚜𝚎𝚠𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚢 | 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛🌎🍔最高5分👇🏻味道:👅👅👅👅环境:👅👅👅👅价钱:👅👅👅回头率:👅👅👅👅.汉堡包就随街都有得食,刈包大家都应该有机会食过,但用馒头整嘅Burger你又有冇试过😋Little Bao系一间揉合中西文化嘅Fusion餐厅,为来自西方嘅汉堡包,加入中式嘅元素,亦可以话系台湾刈包嘅改良版,够晒特别!呢间餐厅嘅老细May Chow喺2017年攞到亚洲最佳女厨,绝对有保证✨但今次我个人就系冲住佢个雪糕包嚟,净系睇相已经觉得好吸引😝🍨盐味雪糕包($48)㷫烚烚嘅炸馒头夹住冻冰冰嘅雪糕,面头再淋上热辣辣嘅焦糖酱,未放入口已经Feel到佢好食😎食落口都果然冇令人失望,个包系新鲜炸起,食落脆卜卜,夹埋甜中带少少咸味嘅雪糕,简直系绝配😋🍨抹茶雪糕包($48)另一个Nice Choice🫶🏻但今次系炼奶酱,配上抹茶雪糕亦出乎意料地夹!但我个人钟意上面𠮶个带少少咸味多啲🤣🍔 炸三黄鸡包($108)馒头皮取代咗传统嘅汉堡包,为菜式增添新食感!开始都会担心唔夹,但食落觉得完全冇问题,馒头包做得又香又软,而个炸鸡扒都炸得外脆内嫩,同黑醋系一如既往嘅好拍档🙌🏻但个花椒沙律酱绝对
最高5分👇🏻
味道:👅👅👅👅
环境:👅👅👅👅
价钱:👅👅👅
回头率:👅👅👅👅
但今次我个人就系冲住佢个雪糕包嚟,净系睇相已经觉得好吸引😝
🍨盐味雪糕包($48)
🍨抹茶雪糕包($48)
🍔 炸三黄鸡包($108)
馒头皮取代咗传统嘅汉堡包,为菜式增添新食感!开始都会担心唔夹,但食落觉得完全冇问题,馒头包做得又香又软,而个炸鸡扒都炸得外脆内嫩,同黑醋系一如既往嘅好拍档🙌🏻但个花椒沙律酱绝对系呢个包嘅精髓🥹令个包嘅味道更加丰富😍
🍟黑松露薯条($98)
系我钟意嘅幼薯条,然且够脆!酱料方面一啲都唔孤寒,除咗最基本嘅黑松露酱,另外再加咗茄同葱,仲有酸萝卜,十分足料!
🍹 Kyoho G&T($100)
G&T一直系我嘅Choice,但巨峰提子味就真系第一次🤣饮落有好香嘅提子味,仲渗出微微嘅柚香,面头有2粒雪到冰咁嘅巨峰,食落仍然好香甜🍇
又一间会回头嘅餐厅😍🙌🏻其实佢仲有个2人Set系每位$298,有4款前菜,2款汉堡包,2个雪糕包同2杯嘢饮,如果你够大食嘅话好似会比单点再抵食啲🤣🤣🤣
🧑🍳 小包包
📍铜锣湾京士顿街9号Fashion Walk 地下H1号舖