2018-08-01
好姊妹揾左间价钱唔贵既Semi buffet,问我有冇兴趣一齐去试下,咁耐无见,食乜都好啦呢晚我地7点左右黎到,好彩好姊妹醒目有book台,因为眼见个场都几爆呢度既半自助餐都几丰富,除左有一般都有既沙律吧同甜品吧之外,仲可以每人拣返个头盘,主菜就视乎食咩而有不同定价,最平既只系HKd$198+10%,咁又真系几抵啵我地落完order之后,我就去左“bug”碗汤饮,再去进攻沙律吧呢到既沙律吧款式都唔有成十多款不同口味既沙律,仲有一啲冻肉火腿可以拣食左轮沙律之后,我地所拣既头盘都黎到啦我分别拣左“和牛刺身”同“青瓜海胆”份量唔少架,每款都有十件架两款既头盘都新鲜,唔会有腥味同怪味,海胆仲可以用紫菜包住黎食添,正主菜方面我地要左个“柑橘蜜糖酱焗德国式猪手”HKd$+10%同“海陆拼盘”HKd$338+10%share一齐食海陆拼盘其实姐系龙虾拼牛柳个猪手焗得皮脆肉嫩,加上个柑橘蜜糖酱酸酸甜甜,正好平衡返猪手既油腻感食埋个主菜咁就梗系要去甜品区度医埋个甜胃啦大部份既蛋糕同布甸都ok,比较特别既系有原桶既豆腐花可以自己片返碗,仲有好耐无食既中式马豆糕添
我地落完order之后,我就去左
“bug”碗汤饮,再去进攻沙律吧
呢到既沙律吧款式都唔
有成十多款不同口味既沙律,仲有一啲冻肉火腿可以拣
食左轮沙律之后,我地所拣既头盘都黎到啦
海陆拼盘其实姐系龙虾拼牛柳
食埋个主菜咁就梗系要去甜品区度医埋个甜胃啦