2020-02-05 419 浏览
朋友见到新假期介绍小店话有炸馒头好好味麻辣又好似好好味专程过黎试下大概十二点九左右到,等位大约半小时,小店要等位绝对明白。我地三位分别叫左,主食:1.麻辣手撕鸡汤米线2.招牌鸭片麻辣汤米线3.麻辣猪颈肉煎蛋饭小食:1.炸烧卖2.炸馒头3.麦芽卤水鸡翼首先汤底Okay唔算辣,1. 手撕鸡都还可以,鸡肉软身的。2. 鸭片厚身的,有两块唔知点解特别硬?肉质系鞋飒飒。(米线~个质感劲奇怪一pat pat咬落去劲淋,好似煮左好耐就黎会溶咁)3. 猪颈肉硬!最特别系饭竟然都系硬,有啲仲好似生米咁成碗饭都好难食~一间餐厅连焗饭都可以难食真系好难做到....重点来了!!小食1. 炸烧卖硬到咬唔到,如果要形容就系~呀婆食应该食唔到。硬过佢用黎摆烧卖只碟!2. 炸馒头我地唔知佢系㶶到硬定系佢系脆😓?炸馒头系深啡色的,唔用超多炼奶系一啖都食唔到落去。我地净系知劲油~~表面勉强咬到,都系硬不过好过烧卖少少。食完呢两碟炸物个口系损哂😰3.鸡翼系冻食,鸡翼又系硬既~鸡翼系完全无味道,食唔到佢有卤水味亦无麦芽既味~食完之后返到屋企我地三位都肚疴超级肚痛。
朋友见到新假期介绍小店
话有炸馒头好好味
麻辣又好似好好味
专程过黎试下

大概十二点九左右到,
等位大约半小时,小店要等位绝对明白。

我地三位分别叫左,
小食:
1.炸烧卖
2.炸馒头
3.麦芽卤水鸡翼

首先汤底Okay唔算辣,
1. 手撕鸡都还可以,鸡肉软身的。
2. 鸭片厚身的,有两块唔知点解特别硬?
肉质系鞋飒飒。
3. 猪颈肉硬!最特别系饭竟然都系硬,
重点来了!!小食

我地净系知劲油~~表面勉强咬到,都系硬不过好过烧卖少少。
食完呢两碟炸物个口系损哂😰

食完之后返到屋企我地三位都肚疴