平时喺港岛揾cafe多,今次比我第一次喺土瓜湾揾到间小店,得到一个下午的休闲今日有事要去一去土瓜湾,完成后差唔多lunch时间,但我初到呢区,完全对喺附近觅食无概念唯一想轻食啲,咁啱见呢间cafe应该新开就决定一战!佢位置系住宅区内街入面,估计想主打街坊客生意,店内唔太大但楼底都几高,感觉简约舒服门口有几个高枱位,如果一个人带电脑嚟做阵野都好似几好店内有好多disney嘅摆设,估店主应该系disney fans佢主要食西式轻食,有all day breakfast 三文治同pizza 等等,小店嚟讲又几丰富㖞,我见到佢仲要写手工面包,即刻心心眼依家好少cafe会自家制面包🥯 仲有窝夫、飞碟拣,咁我就拣咗芝士蘑菇飞碟,配肠、炒蛋、菇同沙律,加杯冻latte🥗食物卖相几靓仔,飞碟出色热辣辣又有拉芝效果面包食到好软熟,绝对唔介损口,最怕啲包太干太脆整体食物质素唔错坐咗阵向店主问起,原来佢哋仲有间中卖面包,不过真系不定期出炉同限量!好幸运咁啱当日有新鲜日式菠萝包,个样好似蜜瓜包咁好可爱返屋企第二日烘返热食,外皮香脆面内又松软,又唔太甜!我钟意❤️呢啲小店相信疫情下会好难挨。。加油💪🏻

唯一想轻食啲,咁啱见呢间cafe应该新开就决定一战!

门口有几个高枱位,如果一个人带电脑嚟做阵野都好似几好

食物卖相几靓仔,飞碟出色
热辣辣又有拉芝效果
面包食到好软熟,绝对唔介损口,最怕啲包太干太脆
整体食物质素唔错

呢啲小店相信疫情下会好难挨。。加油💪🏻