2022-10-23
呢间开喺西湾河嘅居酒屋虽然几僻,但附近环境其实几好,隔条马路就系码头,可以吹下海风,隔离又有不少酒吧,其实环境几chill先叫两杯生啤叹下,泡沫感唔错,有麦味,口感轻盈不呛口饮酒总要配小食,鳕鱼干唔少得啦,暖身脆口,沾酱一流除咗鳕鱼干,叫多份炸池鱼苗,真系炸得好够,每一条都系脆卜卜热辣辣,咬落佢完全feel唔到任何骨感,食到停唔到口呢度嘅炸广岛蚝真系几出色,炸粉恰到好处,唔会过厚,重点系入面嘅蚝肉真系好重蚝味,真系我比较少可以食到吉列广岛蚝咁有蚝味,印象深刻海胆寿司好creamy,海胆好鲜冇异味,大大块海胆口感好丰盈呢份池鱼王刺身超级靓仔,摆盘超级靓,成个颜色配搭睇落真系令人食欲大增。而另外重点就系佢有返咁上下厚度,所以食落系好弹牙,而且鱼味更浓郁,无论沾酱油定系酸汁,都系非常的合适感觉呢度嘅吞拿鱼寿司都系必点,我见其他人食评入面嘅相都系影到佢超级诱人,由赤身食到大拖,feel到油脂层层递进最后嘅盐烧油甘鱼鲛都正,油脂感十足又好多肉,嫌油腻嘅沾酸汁都啱啱好总结:价钱中上,但食物质素对得住价钱,上菜又快,食物卖相好靓,𠮶日啱啱打完卡,即刻有朋友问我边间嘅野食咁诱人😂
先叫两杯生啤叹下,泡沫感唔错,有麦味,口感轻盈不呛口
饮酒总要配小食,鳕鱼干唔少得啦,暖身脆口,沾酱一流