2022-11-16 168 浏览
初尝上环精致人气酒楼~~~之前搭叮叮经过呢一间酒楼见到好多人,一直都想试,趁妈咪今晚无煮饭,就即刻约咗朋友黎相聚一下。上到黎依然系人头涌涌,好彩系weekday,所以有幸冇book位都有枱。~~~🥢睇完Menu之后叫咗以下几样食物:-老爷子半肥不瘦蜜饯叉烧(每例-$148)-香芒贵妃大虾球$118-意大利黑醋脆猪柳$108-龙虾汤瑶柱烩海王$168~~~蜜饯叉烧确实好似个名咁半肥不瘦,食落去有肉脂香味,好柔嫩,加上香甜蜜汁,不错。~~~香芒贵妃大虾球即系我哋成餐嘅Favorite,爽弹大虾,鲜味满满,表面洒满花生碎碎。香口亦令口感更好,底部摆放沙律菜吸油,贴心。~~~意大利黑醋脆猪柳外脆内软,配搭三色椒同埋菠萝,酸甜滋味,好下饭,佐啤酒🍺也不错。~~~最后再食返碗清清地嘅足料龙虾汤瑶柱烩海王,啖啖瑶柱、草菇、蛋白、菜粒同红萝卜等等,令人非常满足。~~~整体食完之后对餐厅留下几好印象,d阿姐都nice,最后仲有送咗唔会好甜嘅高质绵密绿豆沙俾我哋。朋友话呢度嘅师傅出名系日本高级餐厅做过嘢,之前都系好多间香港嘅米芝莲酒店餐厅同大集团做过主管,同埋佢哋啲点心系即叫即做嘅自家手作点心,等我下次带
初尝上环精致人气酒楼
🥢睇完Menu之后叫咗以下几样食物:
-老爷子半肥不瘦蜜饯叉烧
(每例-$148)
-香芒贵妃大虾球$118
-意大利黑醋脆猪柳$108
-龙虾汤瑶柱烩海王$168
~~~
整体食完之后对餐厅留下几好印象,d阿姐都nice,最后仲有送咗唔会好甜嘅高质绵密绿豆沙俾我哋。朋友话呢度嘅师傅出名系日本高级餐厅做过嘢,之前都系好多间香港嘅米芝莲酒店餐厅同大集团做过主管,同埋佢哋啲点心系即叫即做嘅自家手作点心,等我下次带妈咪爹哋饮茶先!
~~~
鋿晶馆 (上环)
上环德辅道中287-291号地舖
I