2021-03-15
第一次食中东菜,平时系旺区都唔会特别去揾。今次黎到愉景湾酒店,尝试下异国风情所以就试下哩个中东菜。猫仔对中东菜有的啲抗拒🤔🤔,但系树懒仔反而觉得几惹味。我地总共嗌左四个菜,但呼吁各位人数唔多真系唔好叫咁多,因为佢份量都几大同埋菜式会配一份主食。自从开左哩个IG之后,树懒仔同猫仔已经肥咗好多,希望大家食好西野既同时都要注重体态🤪希腊杂菜沙律💰62由于想降低自己嘅罪恶感所以我地就叫左个杂菜沙律,配菜新鲜,加埋菲达芝士酸酸地非常开胃。芝士咖哩菠菜💰73菠菜加埋切得好似板豆腐嘅芝士,食落好香口。印度米比较长身同弹牙,干身而且较松散,配咖哩酱汁一流。同我地平时食开嘅泰国米日本米唔同。树懒仔个人几中意呢一味。烤鸡肉薯条💰73鸡肉烤得咸香,食落有dd干身但加埋薯条配搭埋个薄荷大蒜汁, 味道浓郁。至尊薄饼(9吋)💰98土耳其火腿,牛肉意大利辣香肠,洋葱,番茄同埋蘑菇等⋯薄饼底同平时食开嘅唔同,比较似饼干,口感介乎于薄同厚批嘅中间。PS: 酱汁系薄荷同大选特制而已成,猫仔非常抗拒呢只味,以上都系树懒仔个人见解。
希腊杂菜沙律💰62
芝士咖哩菠菜💰73
烤鸡肉薯条💰73
至尊薄饼(9吋)💰98
土耳其火腿,牛肉意大利辣香肠,洋葱,番茄同埋蘑菇等⋯