2019-03-05 145 浏览
今次熊猫带大家去到佐敦渡船街附近,食一间非常出色嘅重庆火锅。我同熊猫女都叫咗呢度嘅招牌汤底,呢个汤底可以选择辣度。因为熊猫女唔系特别食辣野,所以我哋选择微辣。熊猫女比较少食辣野,但佢都觉得你个汤底好正。喺火锅配料嚟到之前,我哋先叫左个餐前小吃,就系即炸鱼片头。呢个鱼片头嚟到𠮶时仲系热辣辣!正所谓打边炉梗系要有肥牛啦,我哋选择咗呢度嘅牛肉,味道十分不错。呢度嘅海鲜亦都系好新鲜,熊猫特别推介蚬👍🏽新鲜就不在话下,只只蚬肉都非常大,价钱亦都很亲民。午餐肉打边炉就很普遍,但是炸五餐肉买打边炉就唔系度都有。呢个午餐肉同炸鱼片头一样,都是刚刚炸好,嚟到嘅时候仲系热辣辣。所以大家嚟呢度嘅时,一定要叫炸午餐肉。除了以上,熊猫极力推介呢度嘅远虑丸类。尤其是呢个手打牛丸,非常弹牙,而且入边非常多汁。总括而言,我食过咁多间打边炉,掌门亦都系一间可以encore嘅火锅店👍🏽👍🏽
今次熊猫带大家去到佐敦渡船街附近,食一间非常出色嘅重庆火锅

• 重庆麻辣翡翠锅
  • 极上手切肥牛