2019-03-17 40 浏览
今个星期六同男朋友出开尖沙咀就系诺士佛台揾咗间南美餐厅,集墨西哥+阿根廷+巴西菜食,就系柯士甸道1号。其实呢呢幢大厦有好多餐厅,今日就拣咗呢间贪佢有气氛,听下歌倾下计,悠闲过番晚。墨西哥蟹肉夹饼🌮 出面通常食到嘅墨西哥夹饼都系配肉类,但系呢度好特别有蟹肉可以拣,咁我哋两个梗系要试吓新嘢啦。呢度嘅夹饼系两件起跳。蟹肉夹饼有牛油果、黄椒、红椒、葱同红椰菜,蟹肉挺新鲜,配合爽脆嘅黄椒青椒,加上牛油果独有嘅口感,整体配合起嚟系一味醒胃嘅菜。炒菠菜🥗 有一点似中式嘅炒菜,有蒜嘅香味。本身菠菜含有丰富嘅铁质,所以想食菜嘅时候黎一碟营养丰富嘅菠菜,系一个唔错嘅选择。牛柳配阿根廷青酱 牛柳梗系要食五成熟🥩,呢度煮得啱啱好,切开时肉芯粉嫩,比起美国嘅牛柳肉味更加浓郁。而且牛柳烧到每一面都微焦,带点炭火嘅香味,肉质入口松软,再配合埋佢嘅阿根廷青酱,清新得来带有软芝士嘅香味,系一个唔错嘅选择。新西兰烤羊架 都一样系烧到每面都有炭火嘅焦香味,七成熟刚刚好,有少少肉汁之余,肉质松软,羊肉又唔会太过膻味,再配上蕃茄黄饭,真系食到舔舔脷。再加上食紧嘅时候, 乐手会走到你张枱同你献唱,佢哋弹住结他唱歌真系好好听,而且

墨西哥蟹肉夹饼🌮

炒菠菜🥗

牛柳配阿根廷青酱

新西兰烤羊架

再加上食紧嘅时候, 乐手会走到你张枱同你献唱,佢哋弹住结他唱歌真系好好听,而且乐手好识带动气氛,将气氛炒热到去另一个层次,令我地chill住过左一个难忘嘅晚上🌃
2019-03-16