2024-03-04
都唔记得喺第几次来到本阵食烧肉,每次都好满足,但系食完又好内疚,因为每次都系食放题,每次都食到捧住个肚走,美味既肉瞬间转化成身体上可恶嘅肉。 所以今次我决定改食新嘅套餐定食。上级牛肋肉烧肉定食,肉嘅质素一如既往,鲜嫩好味,哩样唔多讲。重点系系放题一定唔会食既野,放系套餐,先会令你知道以前错失左几多美味嘅配搭。 🍖喺度有自助沙律吧,无论食饭之前,定系食到半路,佢嘅蔬菜同埋泡菜,绝对可以做到开胃又清新嘅感觉。 🍖一直以来都知道牛肉同饭喺绝佳既配搭,白饭会中和油腻感,牛肉嘅脂肪,又成白饭既酱汁,倍加饭既香软。但系放题又点会突登叫个白饭吖,套餐既份量就啱啱可以配到。哩度不得不提嘅系佢有个奇迹嘅烧肉粉,哩𠮶来自北海道嘅调味料,食落竟然出奇地好味,其实都有少少似孜然粉嘅感觉。 🍖除左烧肉,平时一直都好想饮既辣海鲜汤,终于都可以叫。汤底嘅难道啱啱好,而且湛入左海鲜嘅鲜味,加上有豆腐同菇类,我直头将个饭倒落去做汤饭。 ✨️有套餐同放题可以拣,我就可以随住心情,仲有一齐去既朋友,随时转换我嘅选择。