2021-07-21 746 浏览
女友人带我嚟食师傅发板,感觉新鲜,而且每一样都食得出师傅用心制作,高质。薄脆鳕鱼干我哋一坐低嘅时候店员就排队上一份俾我哋,眼看是普通嘅鱿鱼丝,食落去香脆,有啲食平时薄脆猪肉纸嘅感觉,估唔到系咁香口。青鱼北海道白玉粟米沙律青鱼唔使讲超级新鲜,我第一次生食粟米,呢个北海道白玉粟米真系超级甜仲好多汁,一试难忘。软骨免治鸡肉棒肉质软林林,中间夹杂着一少量鸡软骨,增加左口感。点埋呢个生鸡蛋,更加滑嘅感觉。店员介绍依个系走地鸡嘅鸡肉而且呢只鸡系饮矿泉水长大。淮山海云酸酸甜甜,系一个好开胃嘅小食。矶烧鲍鱼鲍鱼唔会烧得过熟,大大只嘅南非鲍鱼。松叶蟹味噌甲罗烧超级多嘅蟹肉,用嚟点落𠮶啲翠玉瓜,有中和嘅感觉,入边有少少,紫苏叶嘅味道。牛舌拖罗第一次食牛脷系咁爽口弹牙,佢净系用咗牛脷中间嘅部份,𠮶个部位最嫩滑,口感一流。白鳗串烧师傅话系先蒸熟后烧佢,上面加咗啲柚子皮。识落淡淡的柚子清香,配上师傅自家制嘅鳗鱼汁,鳗鱼香脆可口。豚肉粟米芯豚肉烧得好香,包住入边嘅鹿儿岛粟米芯,有爽脆嘅感觉,感觉好配合。牛肋骨条肉串甜甜地,牛肋条肉软绵绵,唔会过熟,配埋上面嘅芥末酱汁,别有一番风味。昆布清汤米饼我都系第一次食依种清

薄脆鳕鱼干

青鱼北海道白玉粟米沙律

软骨免治鸡肉棒

淮山海云
酸酸甜甜,系一个好开胃嘅小食。

矶烧鲍鱼
鲍鱼唔会烧得过熟,大大只嘅南非鲍鱼。

松叶蟹味噌甲罗烧

牛舌拖罗

白鳗串烧

豚肉粟米芯

牛肋骨条肉串

昆布清汤米饼
我都系第一次食依种清汤米饼,米饼识落有啲似饭焦嘅感觉,烟烟韧韧。汤底有昆布嘅青香味,加埋少少菇菌类,可以舒缓头先食咗好多肉类嘅油腻感觉。

冧酒焦糖烧菠萝
菠萝上面有啲焦糖嘅感觉,好甜带有少少酒香。

云尼拿乳酪年糕
云呢拿乳酪味道好浓郁,芝士年糕外面烧过有少少脆口,入边有软林林嘅芝士。
2021-07-12