餐厅: 德國餐廳 (Mikiki)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-09-06 141 浏览
疫情关系无法出国唯有靠周围寻觅异国美食一解旅游瘾东南亚既料理就食得多欧洲既料理除左一般既西餐锯扒之外一啲各国自身既独有或者出名既特别菜式就真系未有系香港特别去专门既餐厅试过今日路过mikiki咁岩见到依间开系商场外围地铺既餐厅本身都唔知佢系咪咩类型既餐厅净系觉得佢个招牌同装修几有特色啡色调仿做旧既砖墙 仲摆放一啲欧陆风既装饰 配上Gothic字型既霓虹灯招牌外边又摆放左啲木制露天座位 加上串灯装饰 成个氛围感觉真系好chill俨如一家欧洲小酒馆一search之下发现原来系间德国餐厅鉴于未试过专门做德国料理既餐厅而且佢既装修氛围又唔错于是我同男友就决定试试佢讲到德国菜不能少既当然就系德国肠 咸猪手 同埋德国啤酒但由于我自己麻麻地猪手既缘故于是我地净系order 左一个德国肠拼盘包括三个种类既肠 分别系芝士肠 辣肉肠 同香草鸡肉肠伴以德国酸菜丝 即炸薯条 同两款saucing - 蕃茄酱同蜜糖芥末三款肠入面个人觉得香草鸡肉肠最有特色皆因佢外型非常特别 回旋形好似一饼蚊香亦相较其他两款肠尼讲 味道冇咁heavy配上开胃既酸菜丝 食落一啲都唔系觉得滞为左中和油腻嘅德国肠我地另外都嗌咗一碟烟三文
疫情关系无法出国
我算系冇饮开啤酒
都觉得呢个啤酒味道唔会太strong
滑顺易入口 送德国肠唔会喧宾夺主
整体都唔错!
系初尝德国菜既好体验!

• 德国香肠拼盘